top of page
Image by Sugar Bee

PSYCHOLOGIE

Holistisch te werk

Biofeedback geeft een kijkje in de reacties van het lichaam op gebeurtenissen handelingen, gedachten en emoties. In zowel de behandeltrajecten als in de trainingen werken we vanuit een holistische benadering. Dit betekent dat het beïnvloeden en reguleren van deze reacties van het lichaam geoefend wordt, maar ook dat de psychische kant (gedrag, gedachten, emoties) de aandacht krijgt. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten, je oefent zowel in het reguleren van je lichaam, als in het anders benaderen van je gedachten en gevoelens. 

 

Wij maken gebruik van verschillende vormen en oefeningen uit de volgende psychologische therapieën:

- Mindfulness en Acceptance en Commitment Therapy (ACT)

- Positieve Psychologie

- Oplossingsgerichte therapie

- Cognitieve gedragstherapie

- Systeemtherapie

Psycho-educatie

Psycho-educatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit houdt in dat je meer leert over de klachten waarvoor je bent gekomen en dat je daardoor meer begrip krijgt voor jezelf en voor wat er gebeurt in je lichaam. Ons doel is dat je zo duidelijk mogelijk weet wat de behandeling inhoudt, wat je ervan kunt verwachten en wat aan het succes kan bijdragen en wat niet. 

Waarvoor niet?

De basis van al onze behandelingen en trajecten is de combinatie van (een vorm van) biofeedback, oefeningen en psycho-educatie. Mocht er sprake zijn van klachten waar een specifieke psychologische behandeling voor nodig is, verwijs ik door naar eerste- en tweedelijnspsychologen. Een biofeedbacktraject kan echter (in overleg met behandelaars) een waardevolle aanvulling zijn op gesprekstherapie. 

Biofeedback is niet geschikt voor mensen met psychotische klachten of mensen met een buitengewone fixatie op ziekte en lichaamsklachten (hypochondrie). 

Pauw praktijk voor Kracht en Herstel handelt volgens de richtlijnen van het NIP. 

Image by Vivek Doshi

Bericht

Stuur ons hier een bericht voor meer informatie of meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Bedankt voor je bericht!

bottom of page