top of page
Image by Lena Bauermeister

TIJDENS PERIODES VAN HERSTEL

Iedereen kent in zijn leven periodes van voorspoed en tegenslag, van ziekte en gezondheid. Soms kom je onverwacht voor uitdagingen te staan die je hele leven veranderen. Als vanzelfsprekende dingen op losse schroeven komen te staan, kan het een hele puzzel zijn om de mentale en fysieke balans te bewaren. 
Krachten sparen, herstellen en opbouwen
Het is dus belangrijk om goed voor jezelf zorgen tijdens en na afloop van intensieve periodes. Dat houdt in dat je jezelf ruimte geeft om te luisteren naar de signalen van je lichaam en te voelen waar je behoeftes liggen. Vervolgens geef je je leven zo vorm dat je activiteiten gericht zijn op het zo efficiënt mogelijk omgaan met je energie, en het herstellen en opbouwen van nieuwe kracht. Dit gaat niet altijd vanzelf.
Veelal word je geconfronteerd met vaste patronen in je leven die lastig te veranderen zijn. Misschien leg je de lat erg hoog, werk, eet en drink je meer dan goed voor je is, of breng je de dag vooral zittend door. Als je het gevoel hebt in de overlevingsstand te staan, kun je je moeilijk voorstellen dat het nog anders kan. 

WAT PAUW VOOR JOU KAN BETEKENEN: 

Inzicht en aanvaarding

Het kan to steun zijn om in of na een intensieve periode af en toe stil te staan bij hoe het met je gaat, en hoe je lichaam reageert op alles wat er gebeurt en wat je doet. Na een periode van ziekte of verlies is het belangrijk inzicht te krijgen in hoe je leven is veranderd, en wat er nodig is om goed voor jezelf te zorgen. 

Mindfulness oefeningen en andere opdrachten helpen je om de situatie zoals het is bewust door te leven, en keuzes te maken die je goed doen. 

Biofeedback

Met een biofeedback-meting kunnen we zien in hoeverre het lichaam in staat is goed te herstellen en te ontspannen. 

Als dit niet het geval is, gebruiken we biofeedbackoefeningen om stress beter te reguleren en meer te ontspannen. 

Hierdoor wordt het lichaam (het zenuwstelsel) van binnenuit versterkt waardoor de veerkracht en het herstelvermogen toeneemt. 

Een nieuwe balans

In periodes van herstel, moet vaak gezocht worden naar een nieuwe balans. Niets lijkt meer vanzelfsprekend en voor veel zaken moet je een nieuwe modus vinden. Een Kracht en Herstel Training kan daarin ondersteunend zijn. 

Image by Vivek Doshi

Bericht

Stuur ons hier een bericht voor meer informatie of meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Bedankt voor je bericht!

bottom of page