top of page

Overprikkeld

Soms is een boodschap doen in de supermarkt al genoeg: je hoofd zoemt, je blik wordt wazig en je voelt je alsof je in een achtbaan hebt gezeten!

Snel overprikkeld raken is iets waar veel mensen last van hebben. Soms ontwikkelt er een sterke prikkelgevoeligheid na een periode van burnout of ziekte, soms zat het altijd al in de aard van het beestje. In dat geval noem je de gevoeligheid voor prikkels hoogsensitiviteit en wordt dit gezien als een persoonlijkheidseigenschap.


Mensen die sensitief of gevoelig zijn voor prikkels beleven gebeurtenissen, kleuren, geluiden en sferen intens en gedetailleerd. En dit heeft zowel voor- als nadelen. Over het algemeen geldt dat door de ervaren intensiteit van het leven mensen meer hersteltijd en momenten van rust nodig hebben.


De drukte in het hoofd is goed zichtbaar te maken met biofeedback. Je huid reageert namelijk op al die mentale activiteit met de afgifte van hele kleine hoeveelheden zweet. En dat kunnen we met speciale sensoren meten. Waarschijnlijk ben je vaak al bewust bezig prikkels uit de weg te gaan, of zoek je naar manieren hoe je van je overprikkeling kunt herstellen. Met biofeedback krijg je inzicht in welke strategieën echt voor jou werken en ervaar je direct een verschil.

Mocht je interesse hebben en je afvragen of dit iets voor jou kan zijn, neem dan vooral contact met mij op.


Groetjes,

Tanya


PS. Ook leuk: tot 1 juli 2021 krijg je 50% korting op de intake en afname van een stressprofiel en de eerste paar sessies met korting!

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page